Джак Никълсън попада трудно за романтичната комедия "Нещо трябва да даде"

Интервю с Джак Никълсън

"Нещо трябва да даде", следва романтичните заплитания на Хари Санборн (Джак Никълсън), който отказва да настани някого на възраст над 30 години. Избягай за романтичен уикенд със сегашната си бонбони, Марин (Аманда Пейт) Марин тича към майка си, Ерика (Даян Кийтън), за помощ. Мама Ерика не е точно в правилната възрастова група, за да предизвика интереса на Хари, но тъй като двамата прекарват повече време заедно, Хари открива, че има нещо съвсем специално за една по-зряла жена.

Джак Никълсън ("Хари"):

Вие сте правили много комедии напоследък. Какво означава "комично време" за вас?
Аз правя това достатъчно дълго, за да мога да реша като обикновен друг художник "Това е, което ще направя", а шоковият ефект върху мен от 11 септември просто ме накара да се почувствам веднага че не искам да правя нищо прекалено предизвикателно или депресиращо. Аз го направих. Просто чувствах, че искам да комедия. Искам да вдигна не само хората, но и себе си, и щом започнах с него, това е много трудно, комедия. Сега съм в училището на Оскар Уайлде, че "умирането е лесно и комедията е трудна".

Колко деликатен е балансът, когато като герой не можете да знаете какво правите, е смешно, но като актьор, знаете ли това?
Това е деликатно равновесие и това, което намирате с този филм, човекът има четка със смъртност, като има сърдечен проблем. В драмата ще играеш този сърдечен проблем или ще подсилиш силно представянето с него.

В комедията намерих в "толкова добро, колкото се получава", колкото повече заболяване, толкова по-малко смее. Ето защо комедията е по-трудна. Можете да гледате сцени, когато правите драма като "Може би това работи", но в комедията, когато го правите, тя работи или не. Трябва да продължавате да го правите, докато не го направите, и изискването е повече.

Ето защо, както казвам, аз го изучавам всъщност четири от последните пет филма, които съм направил, но последните три бяха точно това. Не искам да бъда прекалено тежък.

Как намирането на любов в късните часове на живота резонира с вас?
Един от общите разговори, които имам с приятели от всички възрасти, още веднъж, особено сред хората в средата на живота, е, че независимо от положението им, ако не са в него, те всички жадуват за още едно наистина романтично преживяване. Това преувеличено, чудесно чувство, че казвате, че никога повече няма да го направите, когато не сте в него, но нищо не стои настрана. Това е, което мисля, че това се отнася.

Интересно е да се говори за този филм, защото е трудно да се изясни. Тя е толкова класически проста в начина, по който тя заснема филм, Нанси Майърс, и е трудно да се опише защо е уникален филм. Знам, че това е уникален филм, защото сценарият е толкова добър. Почти не работих за две години поред. Не исках да работя, но това беше сценарий, който никога не бях виждал, номер едно. Това е страхотен сценарий, но знаех, че това е нещо, което търсех. "За Шмид" е черна комедия. Снимката на Адам Сандлър, "Гневният мениджмънт", е нещо като антично, комедийна комедия.

Но това е нещо, едно от нещата за филмите, които винаги съм харесвал най-много. Искам да кажа, Нанси работи за Били Уайлдър, един от героите на всички - или с Били Уайлдър - и това е точно това, което Америка не харесва никой друг и това, което винаги съм обичала. Искам да кажа, това са любимите ми режисьори.

Как работи с Даян Кийтън?
Винаги съм имал огромна любов към Кийтън. Мисля, че всички останали, така че няма нищо ново в това. Тя наистина ми дава огромна енергия, за да работи с нея, защото като мен, вътре, тя е доста дива, за да се заблуждава. Можеш да кажеш нещо на Даян. Казах на други репортери, защото тя просто се придържа в ума ви, но понякога, подготовката й, аз ще отида при нея и тя ще ме погледне в очите и ще каже: "Вие сте отвратителни." "Какво?" - Ти си отвратителна. - И те кара да се смееш.

Тя също е много оригинален мислител като човек.

Имаме минали отношения на обич и много като един друг. Така че става част от деня, часовете надолу, със сигурност тази част е много интересна. Тя не е нищо, ако не е завладяваща, и работи с нея, тя е много непредсказуема, която ми харесва. Тя е много дисциплинирана от всичко това. Тя се приближава към сценария като нещо като пиеса, тъй като тя има цял скрипт, който се запаметява, преди да започнете да правите филма, който не знам какви други актьори правят това. Всъщност това е почти аксиома на занаятчийството, че е най-добре да го научите ден след ден и да го забравите.

Какво е най-лудото нещо, което някога сте правили за любовта?
(Смее се) Е, направих няколко неочаквани изяви. Прескочих през прозорците на хората и такива неща. Винаги съм се страхувала, че ще разстрои някого, ако подаръците са прекалено екстравагантни, но изхвърлих няколко. Скрих се на покрив.

Страница 2: Забавни, Оскар Кампании и Романтика

Допълнително "Нещо трябва да даде" ролите Интервюта:
Даян Кийтън и Киану Рийвс

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РЕСУРСИ:
"Нещо трябва да даде" Снимки
"Нещо трябва да даде" Трейлър, Кредити и новини

Забавляваш ли се в реалния живот?
Режисьор на комедия веднъж и по случайност, имах вечеря преди вечерта, преди да замина за Мексико с Майк, Илейн, Мел Брукс, Джийн Уайлдър и Бък Хенри. Никога не съм бил с всички тези хора наведнъж, въпреки че всички те са мои приятели. Спомням си, че седях на тази вечеря и се огледах наоколо и си помислих: "Какво в името на Бога те накара да мислиш, че си професионално забавен?" Не беше като да се обърна към Майк и да каже: "Сега слушай, какво да правя?" На следващия ден напусках комедията. Започнах да се изпотявам, защото гледах на тези хора и си мислех: "Не съм толкова забавен." Трудно е. Аз го изучавам. Искам да кажа, че това не е тема, за която не бях наясно, но ми харесват смешните хора. Джаки Глейсън, обичах го навсякъде. Предполагам, че всички ме повлияха.

Дали това е трудно и бързо правило за вас да има по-млади жени?
Не, това няма нищо общо с мен. Аз празнувам всички видове. На първо място, аз не празнувам. Не мога да дам дати. Аз съм малко фобия за това, но не, аз дадох на всеки, на всички възрасти.

Сега сте по-романтичен, отколкото когато сте били по-млади?
Това може би е най-голямото погрешно схващане за мен, аз винаги съм бил романтичен. Аз съм дълбок, сантиментален романтик. Намерих тази снимка, най-освежаващото нещо за мен беше, че направих много неща в тази картина, която правя в живота. Имаше уязвимост и директен подход в много от сцените, че когато ги направя, аз не бях подготвен за това и щях да свърша със сцената и щях да си помисля: "Уау, аз не Не мисля, че някога съм правил това на филм. "Прости неща, както казвам, които не са чужди за мен.

Веднъж споменахте, че когато феновете ви се срещнат, понякога е важно за тях. Как се чувствате за връзката си с аудиторията си?
Получих оригиналната си работа в MGM, за да видя филмови звезди, за да знам какъв е ефектът от това. Когато отивам в музей, аз стоя там, гледайки картина на Ван Гог и гледам до мен и виждам девет души, които ме гледат, това някак си илюстрира защо съм по-внимателен да се сблъскате с хора.

Лесно е да забравите, защото не искате да получите "Хей, аз съм филмова звезда". Вие не искате да се справите по този начин, но също така лесно е да забравите колко е смислено.

Снощи застанах във фоайето на ресторанта, в който се намирах, и аз бях точно като редовните разговори в Ню Йоркър с хората за много неща. Знам, че те са Нюйоркчани, но знам, че шансовете са, че може би това не е най-жизненият спомен за техния живот, но те винаги ще помнят това. Това наистина е за позиция. Трябва да сте обективни за това, но моята гражданска тема на интервютата в наши дни, винаги съм повлияна от това, което чета, и е, че трябва да сме отговорни за нашите собствени действия. Трябва да започнем там. Ние сме толкова привлечени в конфликтите на света и в този филм, мисля, че в крайна сметка хората вярват в това. В този филм той си отива и открива, че трябва да бъде отговорен. Тя идва от моето поколение, ние сме някакви сантименталисти.

Какво бихте казали на потенциалните купувачи на билети, за да ги накарат да видят "Нещо трябва да даде?"
Мисля, че това е истински вдъхновяващ и честно завладяващ филм, който трябва да ви накара да се почувствате добре, че сте жив. Това е честно романтично и съвсем, мисля, точно наблюдавано.

Виждал съм и гледал и е бил в достатъчно филми, и когато този филм ви грабва, той не се отказва. Вие не откривате, че ще си тръгвате "Кога ще ме докараш?" За момент, това е толкова оригинален материал и толкова логично емоционално, че е просто поглъщащ. Толкова вдъхновяващо, романтично, завладяващо, оригинално и честно. Даян Кийтън и Нанси [Майърс] са двама от хората с най-голяма почтеност, които съм срещала. Искам да кажа, че не се заблуждаваш с тези хора.

На този етап от кариерата си трябва да кампания за Оскар?
Знаете ли, никога не съм правил кампания за тях. Просто не се чувствах добре с това. В началото нямаше интензивността на кампанията и, разбира се, други хора щяха да направят някаква част от това от мое име. Познах се малко по-спокойно, защото всички го правят, но аз го гледам, като че Оскарите са добри за всички.

Това е единственото, най-лекото нещо, което можете да кажете за тях. И наистина, за да бъдете критични за всичко, което е за тях, то е само поддръжник. Това не е нещо истинско. Винаги съм ги гледал като страхотна вечер. Всеки ги обича. Никой няма да се нарани или това или онова. Аз, между другото, никога не съм се чувствал особено популярен с тях в този смисъл, защото си спомням, може би съм спечелил няколко, но съм загубил много от тях и това е клонът на актьора, който ме номинира. Сега съм достатъчно възрастен, започвам да се чудя: "Кога получавам Оскар на старо момче?"

"Нещо трябва да даде" Cast Интервюта:
Даян Кийтън и Киану Рийвс

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РЕСУРСИ:
"Нещо трябва да даде" Трейлър, снимки и кредити