"Сиянието" на Кубрик ще ни плаши на Киномания

Един от знаковите хоръри може да видим на 11 ноември
24 окт 2017 18:23, Петя Славова
2
 "Сиянието" на Кубрик ще ни плаши на Киномания
Снимка: Киномания

"Сиянието" на Стенли Кубрик за първи път ще бъде на голям екран у нас на Киномания. Специалната прожекция, съвместна инициатива със сайта Оperationkino.net, е посветена на 80-годишнината на Джак Никълсън, чието брилянтно превъплъщение в Джак Торънс си остава една от най-знаковите му роли, съобщават от НДК.

Легендарния филм в неговата по-дълга, 143-минутна версия, киноманите ще видят на 11 ноември от 19.00 ч. в кино "Люмиер Лидл", а прожекцията е част от предварителната програма на фестивала.

"Сиянието" е смятан за един от най-добрите филми на ужасите, включително от режисьори като Мартин Скорсезе. Освен Стенли Кубрик, съсценарист на продукцията е Даян Джонсън, а в ролите са още Шели Дювал, Скатман Кродърс и Дани Лойд.

За да е пълен празникът за феновете, организаторите са подготвили още приятни емоции. Зрителите на прожекцията ще бъдат посрещнати с напитка за добре дошли, а преди и след филма всеки ще може да си купи питие от бара, "отворен" във фоайето специално за събитието.

След прожекцията ще има дискусия за филма с участието на публиката. Разговорът ще бъде заснет и ще бъде излъчен във видеоподкаста на Operationkino.net - Inglourious Kunts.

Организаторите призовават зрителите да бъдат бдителни, защото има възможност някой от персонажите във филма "да оживее" и да се разходи из залата или да изскочи от някой ъгъл. Билети има на касите на НДК и на "Люмиер Лидл", може да се запазят и онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари