Джак Никълсън - между завръщането и слуховете за пенсиониране

Джак Никълсън

© Аssociated Press

Джак Никълсън

Трикратният носител на "Оскар" Джак Никълсън няма намерение да се отказва трайно от киното, съобщи телевизия NBC след като сайтът RadarOnline писа, че актьорът има проблеми с паметта и вече не е в състояние да играе.


"Той не страда от деменция или друга болест, свързана с паметта му. В момента той активно чете сценарии и избира следващия си проект", казва телевизията и се позовава на негов близък.


Въпреки опровергаването на слуховете, 76-годишният актьор за момента е наистина встрани от киноиндустрията. Последно той участва в комедиите How Do You (2010) и "Да ритнеш камбаната с финес" (2007). Най-скорошната му значима роля е в появилия се преди седем години "От другата страна" на Мартин Скорсезе.




Въпреки липсата на нови роли, Никълсън често може да бъде забелязан по мачове на баскетболния "Лос Анджелис лейкърс", а в интервю за сп. "Ескуайър" по-рано тази година той каза, че никога не е бил напълно задоволен от кариерата си. "Когато се обръщам назад, често си мисля, че можех да направя и повече."


Според британския в. "Телеграф" той е отказал роля в предстоящия филм "Небраска", а тя впоследствие е отишла при Брус Дерн. През 2011 г. слуховете са обвързвали Никълсън с филм с Клинт Истууд и Уорън Бийти в ролите на "пенсионирани супергерои", но този проект така и не се осъществява. Миналата година донесе поредни непотвърдени новини, според които актьорът от "Полет над кукувиче гнездо", "Професия: репортер" и "Китайски квартал" ще играе болен от Алцхаймер в продукция с Робърт Дауни - младши.


Всичко, което трябва да знаете за: